Deliveroo stiger trods nedjustering af forventninger

Leveringsselskabet Deliveroo kan se sin aktie stige trods en nedjustering af forventningerne til helåret.
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det britiske madleveringsfirma Deliveroo har mandag morgen præsenteret en skuffende handelsopdatering af forventningerne til salgsvæksten for året. Alligevel fastholder leveringstjenesten forventningen til driftsresultatet, hvilket kan være godt nyt, mener Jefferies-analytiker ifølge Bloomberg News.

Deliveroo har skåret i forventningen til sin bruttotransaktionsværdi til 4-12 pct. mod tidligere 15-25 pct.

Leveringstjenesten fastholder sin forventning til den justerede driftsmargin på EBITDA-niveau. Her ventes en negativ driftsmargin før af- og nedskrivninger på 1,5-1,8 pct. Det er dog ”en forbedring” sammenlignet med minus 2,0 pct. for regnskabsåret 2021 og minus 3,2 pct. i andet halvår af 2021.

Den fastholdte forventning til driften betyder ifølge Giles Thorne, der er analytiker i Jefferies, at Deliveroo i 2022 vil realisere et driftsunderskud på 118 mio. pund mod tidligere 131 mio. pund. Det kan ifølge analytikeren smitte positivt af på aktien, da rentabilitet er afgørende i sektoren.

Anderledes mener Citi-analytiker Monique Pollard, at handelsopdateringen er ”skuffende”. Hun venter, at konsensus blandt analytikere vil lande i nedre ende af selskabets forventninger til driften. Dog ser analytikeren også en afbødende effekt fra de fastholdte forventninger til driftsunderskuddet.

Aktien stiger 2,1 pct. på børsen i London.

SAS stryger til vejrs efter melding om mulig aftale mandag

DFDS løfter forventningerne til helåret

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også