Topchef i Mærsk klar til grønne energiinvesteringer

Mærsks topchef Søren Skou melder, at selskabet er klar til at investere i grøn energi for at sikre brændstof til selskabets skibe.
Søren Skou, topchef i Mærsk, fortæller, at selskabet er klar til at investere i sol- og vindenergi. | Foto: Nanna Navntoft/Politiken/Ritzau Scanpix
Søren Skou, topchef i Mærsk, fortæller, at selskabet er klar til at investere i sol- og vindenergi. | Foto: Nanna Navntoft/Politiken/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den administrerende direktør i A.P.Møller-Mærsk, Søren Skou, melder nu rederikæmpen klar til at investere i udviklingen af vind- og solenergi, således at der kan skaffes tilstrækkeligt med energi til grønt brændstof.

Det skriver dagbladet Børsen.

”Man kommer formentlig til at se A.P. Møller-Mærsk investere direkte i sådan nogle projekter for at få dem i gang. Ellers kommer det ikke til at ske,” sagde Søren Skou, fra talerstolen på Børsen Bæredygtig Summit.

Koncernen hører til blandt de helt store CO2-udledere i Danmark, faktisk mere end hele den danske stat, erkender Søren Skou.

”Vi er fuldt overbevist om, at vi har en klimakrise. Vi ved, at vi er en ikke ubetydelig del af problemet, og derfor ønsker vi også at være en del af løsningen.”

Mærsk har et mål om at være klimaneutral i 2040. Oprindeligt var målet sat til 2050.

Udsigt til modvind for fragtraterne kan ramme Mærsks indtjening

Mærsk søger forlig om krænkelsessager

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også