Amerikanske jernbane-aktier stiger efter aflyst strejke

Efter en strejke på den amerikanske jernbane er blevet afblæst torsdag, stiger flere store jernbaneselskaber.
Foto: Matt Brown/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Matt Brown/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Flere af de store amerikanske jernbaneselskaber stiger i formarkedet torsdag, efter at en strejke blandt fagforbundene for nuværende er blevet afblæst.

Onsdag led de under nyheden om, at der var risiko for strejke og samtidig aflyste Amtrak, der er det nationale selskab bag togene, alle langdistancetog grundet frygten for det samme.

Den nedadgående kurs er vendt i formarkedet, efter at den amerikanske regering har meldt ud, at fagforeningerne og mere end 100.000 arbejdere har lavet en foreløbig aftale.

”Jernbanearbejdere vil få bedre løn, arbejdsforhold og lavere omkostninger til sygeforsikring,” lød det fra USA’s præsident, Joe Biden, ifølge Bloomberg News.

En eventuel strejke vil koste den amerikanske økonomi 2 mia. dollar om dagen, vurderer Swizzquotes analytiker Ipek Ozkardeskaya.

Union Pacific stiger torsdag i formarkedet 3,5 pct., Norfolk med 1,5 pct. og CSX med 2,2 pct.

Værst gik det onsdag for Union Pacific med et fald på 3,7 pct. efterfulgt af Norfolk med 2,2 pct og CSX med 1,1 pct.

Strejken var undervejs, da de 4900 medlemmer af fagforeningen International Association of Machinists and Aerospace Workers District 19, IAM, har nemlig stemt nej til en foreløbig overenskomstaftale, skrev The Wall Street Journal.

Det Hvide Hus forsøgte med arbejdsminister Marty Walsh i spidsen at mægle mellem parterne for at nå en aftale, inden fagforeningernes deadline fredag kl. 12.01. Ellers ville de strejke.

Amerikanske jernbaneselskaber og fagforbund når midlertidig aftale

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også