Takten i inflationen faldt for femte måned i streg i november

De amerikanske inflationstal fortsatte nedad i november.
Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

De amerikanske forbrugerpriser steg med 7,1 pct. i november i forhold til samme måned året før. Økonomerne havde ifølge et Bloomberg-estimat ventet en stigning på 7,3 pct.

Dermed aftager inflationen umiddelbart, da niveauet måneden før var på 7,7 pct.

Væksten i forbrugerpriserne er dermed faldet hver måned siden toppen i juni, hvor inflationen var på 9,1 pct.

”Ugens mest vigtige nøgletal, i form af de amerikanske forbrugerpriser, kom for anden måned i træk ud på den mere opløftende side i forhold til forventningerne, hvor nok især den mindre end ventede stigning i kerneforbrugepriserne på 0,2 pct. m/m i november må formodes at blive taget imod med kyshånd fra investorernes side,” skriver Jes Asmussen, der er cheføkonom i Jyske Bank, i en kommentar til tallene.

”Opbremsningen i prisstigningstakten vil således cementere udsigten til, at Federal Reserve drosler ned for tempoet i sin rentestramningskampagne på rentemødet i morgen, og vil formentligt også få flere til at spejde efter et tidligere stop for rentestramningskampagnen,” vurderer han.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Set i forhold til måneden før steg forbrugerpriserne med 0,1 pct. – hvor økonomernes forventninger lå på en stigning på 0,3 pct.

Kigger man på kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, steg de 6,0 pct. i november i forhold til et år forinden. På månedsbasis steg kerneforbrugerpriserne med 0,2 pct.

Analytikerne havde ventet stigninger på henholdsvis 6,1 pct. og 0,3 pct. i kerneforbrugerpriserne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også