Oliepriserne vender rundt efter to dages tunge fald

Oliepriserne har fået en svær start på 2023, men stiger en smule torsdag morgen.
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Karl-Josef Hildenbrand/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger en smule torsdag morgen, hvor investorerne samler op i det sorte guld efter to handelsdage i træk med tunge fald som følge af frygt for recession.

Oliepriserne fik en svær start på 2023, efter at Den Internationale Valutafond (IMF) i weekenden advarede om, at en tredjedel af verden kan ende i recession i år.

Det sendte over de to første handelsdage for olien i år - tirsdag og onsdag - prisen for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til levering i marts helt ned i 77,72 dollar mod en pris på 85,91 dollar ved årsskiftet, men torsdag stiger priserne igen en spids.

Her koster en tønde af den europæiske olie til levering i marts 78,98 dollar mod 78,32 dollar per tønde ved dansk lukketid onsdag.

Samtidig koster en tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate (WTI), til levering i februar 73,97 dollar mod 73,27 dollar per tønde onsdag eftermiddag dansk tid.

Ved årsskiftet var prisen her 80,26 dollar.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld torsdag morgen 1853,88 dollar mod 1857,84 dollar onsdag eftermiddag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også