Containere hober sig op på havnene som følge af faldende efterspørgsel

Hvor der tidligere under pandemien var mangel på container, står industrien nu i det modsatte problem.
Produktionen af containere i standardstørrelse er faldet med 71 pct. i første kvartal. | Foto: Fang Dongxu/AP/Ritzau Scanpix
Produktionen af containere i standardstørrelse er faldet med 71 pct. i første kvartal. | Foto: Fang Dongxu/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Containere hober sig op på havnene efter et kraftigt fald i efterspørgslen på bagkant af en boomende efterspørgsel under pandemien. Udviklingen har medført et markant fald i produktionen af containere.

Det skriver Financial Times.

Produktionen af standardstørrelse containere faldt med hele 71 pct. mellem første kvartal af 2022 og samme periode i år fra 1,06 mio enheder til 306.000.

Udviklingen står i stærk kontrast til for to år siden, hvor containerproducenter vækstede som følge af øget efterspørgsel på varer under pandemien, der medførte en mangel på containere.

Faldene efterspørgsel på eksport har sidenhen efterladt industrien med det modsatte problem. En overflod af containere truer med at overvælde havne i Kina, der står for 95 pct. af den globale produktion af containere.

Den internationale handelsorganisation, WTO, mener at eksportvæksten vil være svækket resten af året. Det tyder derfor på, at efterspørgslen på containere fortsat vil være på et lavt niveau, lyder det ifølge Financial Times.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også