Continental skuffer på indtjeningen i andet kvartal

Dækproducenten nedjusterer samtidig forventningerne til salget for hele året.
Foto: Henning Kaiser/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Kaiser/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Omkostningspresset fra blandt andet dyrere råvarer mærkes fortsat hos den tyske dækproducent Continental, der skuffede med indtjeningen i andet kvartal trods en lidt bedre end ventet omsætning.

Den justerede driftsindtjening før renter og skat (EBIT) blev således 497,2 mio. euro i april, maj og juni mod konsensus om 581,3 mio. euro blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det resultat kom i land på baggrund af en omsætning på 10,43 mia. euro mod en forventning om 10,38 mia. euro blandt analytikerne.

For hele året nedjusterer Continental også sine forventninger til salget på grund af mere grumsede markedsudsigter, men prognosen er fortsat bedre end konsensus.

Selskabet venter nu et salg på 41,5-44,5 mia. euro - altså et midtpunkt på 43 mia. euro - mod tidligere ventet 42-45 mia. euro. Har var midtpunktet altså 43,5 mia. euro.

Analytikerne ventede inden regnskabet et samlet salg på 42,6 mia. euro i år.

Indtjeningsskuffelsen til trods synes investorerne at håbe på, at marginerne kan blive løftet i de kommende kvartaler, og Continental-aktien stiger med 0,9 pct. til 70,48 euro i onsdagens tidlige handel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også