Mærsk tager aktietilbagekøb i 2024 op til overvejelse

Topchefen kalder overvejelserne for ”rettidig omhu”.
"Vi skal kigge på alt,” lyder det fra Mærsk-topchefen. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
"Vi skal kigge på alt,” lyder det fra Mærsk-topchefen. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

A.P. Møller-Mærsk overvejer, om koncernens aktietilbagekøbsprogram skal fortsætte i 2024.

Det fremgår af regnskabet for tredje kvartal, hvor aktietilbagekøbene er sat under ”review”.

Og det kan være med til at presse aktien fredag. Det vurderer finanshuset Citi, hvor analytiker Sathish Sivakumar kalder melding for en af de negative elementer i regnskabet.

”De negative elementer inkluderer en forsigtig prognose og det faktum, at aktietilbagekøb i 2024 kan være i fare,” skriver analytikeren ifølge Bloomberg News.

Også Jyske Banks analytiker Morten Holm Enggaard løfter et bryn over meldingen:

”Mærsk har sat sin aktietilbagekøbsprogrammet for 2024 under review. Samlet set virker Mærsks tiltag med fyringsrunde fornuftige givet den negative makroøkonomiske situation, men at de overvejer at stoppe deres aktietilbagekøbsprogram, er i vores optik stærkt negativt,” skriver han i en kommentar.

Han ser nu frem til telekonferencen med topledelse senere fredag formiddag:

”Vi vil særligt holde øje med detaljer om 2024-guidance og rationalet bag review’et af deres tilbagekøbsprogram,” fastslår han.

Mærsks topchef Vincent Clerc henviser til den velkendte Mærsk-frase om ”rettidig omhu”, når han skal forklare baggrunden for et aktietilbagekøbsprogram under ”review”.

På et pressemøde fortæller han, at koncernen griber fat i alle dele af forretningen for at se nærmere på omkostningsbasen.

”Der er en kæmpe usikkerhed omkring, hvad det her kan folde sig ud til at være. Det betyder rettidig omhu for os. Vi skal kigge på alt,” lyder det fra topchefen.

Det indebærer, at de ser nærmere på både driftsomkostninger, investeringsniveau, størrelsen af organisationen og altså også aktietilbagekøbsprogrammerne.

”Vi bliver også nødt til at kigge på, hvad vi gør med vores aktietilbagekøb, og se på, hvordan vi sikrer, at vi er så stærke som overhovedet muligt til at gå igennem det, der nu kommer – selvom vi ikke helt ved, hvad det er,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også