Fedex lander under forventninger i nyt regnskab

Aktien synker i eftermarkedet efter faldne salgstal og fragtmængder.
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Transportkoncernen Fedex ser salget dykke og fragtmængderne falde, og det var med til at sende aktien ned med 9,8 pct. i det amerikanske eftermarked tirsdag.

I regnskabet for andet kvartal sænker selskabet desuden forventningerne til hele regnskabsåret, der løber frem til udgangen af maj 2024.

Det skriver Bloomberg News.

Omsætningen dykkede i andet kvartal 2,6 pct. fra samme kvartal sidste år til 22,2 mia. dollar, hvor analytikerne havde ventet et salg på 22,4 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie landede på 3,99 dollar, hvilket også var lavere end analytikernes forventning om 4,19 dollar per aktie.

Fedex har været udfordret over det seneste år, hvilket i juni sidste år fik selskabets topchef, Raj Subramiam, til at annoncerede en langsigtet spareplan på 6 mia. dollar. Indtil videre har besparelserne dog ikke været tilstrækkelige til at afbøde det faldende salg.

Ser man på hele regnskabsåret har Fedex desuden sænket forventninger til omsætningen, så der nu ventes en lavt encifret fald i pct. mod den tidligere forventning om en stort set uændret omsætning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også