DSV's formand: Integration af opkøb koster på væksten

Store opkøb har kostet på den organiske vækst, siger formanden.
"Alle vores konkurrenter gik også tilbage på bruttoindtjeningen," lød det fra bestyrelsesformanden. | Foto: DSV Panalpina
"Alle vores konkurrenter gik også tilbage på bruttoindtjeningen," lød det fra bestyrelsesformanden. | Foto: DSV Panalpina
AF MARKETWIRE

Integrationen af store opkøb er årsagen til transport- og logistikkæmpens DSV’s lidt haltende organiske vækst de seneste år.

Det siger formand Thomas Plenborg på talerstolen ved DSV’s generalforsamling torsdag.

DSV’s formand svarer på et spørgsmål fra ATP’s aktiechef Claus Wiinblad om, hvad der er forklaringen på den manglende organiske vækst de seneste år.

ATP’s aktiechef henviser til, at driftsindtjeningen faldt med 27 pct. sidste år, og at 2024 også ser ud til at blive et udfordrende år med lave indtjeningsforventninger.

Her er DSV’s formand fortrøstningsfuld, da han faktisk synes, at transportkæmpen gjorde det godt sidste år både målt på organisk vækst og marginer.

”Jeg ved godt, at de faldt, men alle vores konkurrenter gik også tilbage på bruttoindtjeningen. Jeg erkender, at vi ikke har vokset meget organisk i forhold til 2022,” udtaler Thomas Plenborg fra talerstolen ved generalforsamlingen.

Formanden kan godt forstå spørgsmålet vedrørende den manglende organiske vækst, som han forklarer med, at DSV har gennemført tre store opkøb over de seneste cirka syv år.

”Det påvirker vores muligheder for at vokse organisk på samme tid,” udtaler Thomas Plenborg, der godt selv kan høre, at det lyder som en dårlig undskyldning.

Han forklarer, at det ikke desto mindre har betydet aftagende vækst, hver gang et af de store opkøb skulle integreres.

”Det komplicerer tingene når du integrerer store selskaber, og du vil vokse organisk på samme tid,” forklarer formanden, der blandt andet henviser til opkøbene af UTI i 2016, Panalpina i 2019 og GIL i 2021.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også