MobilityWatch

Folketingsflertal vil stille klimakrav til projekter i infrastrukturplan

Et bredt flertal i Folketinget vil stille grønne krav til projekterne i den kommende infrastrukturplan.

Projekterne i den kommende infrastrukturplan skal ske på den mest klimavenlige måde, mener Rasmus Vestergaard Madsen (EL). | Foto: Jens Dresling

Et større flertal bestående af Enhedslisten, SF og Radikale Venstre samt Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti vil stille krav til enten anvendelse af klimavenlige materialer eller CO2-reduktion i anlægsfasen af projekterne i den kommende infrastrukturplan.

Det skriver Altinget Transport.

”Det er klart, at når der lægges nye veje, bygges ny infrastruktur og for den sags skyld også udføres vedligehold af det, vi allerede har, så skal det ske på den mest klimavenlige måde,” siger Rasmus Vestergaard Madsen, transportordfører for Enhedslisten, til mediet.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Partierne har endnu ikke en klar model for, hvordan kravene skal udformes i praksis, mens der også er uenighed om de økonomiske aspektier i klimakravene.

Venstres transportordfører om Hærvejsmotorvej: "Den skal med i en aftale" 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs