MobilityWatch

Flertal ser mangel på ladestandere som barriere for køb af elbil

En ny undersøgelse viser, at over halvdelen af respondenterne mener, at manglen på ladestandere er en betydelig forhindring for at købe elbiler.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Mangel på ladestandere i Danmark er "en stor barriere" eller "meget stor barriere" for købe en elbil. Det svarer henholdsvis 29 og 27 pct. respondenterne i en ny undersøgelse foretaget af Userneeds for Ingeniøren, skriver Mobilitytech.

Hos bilejernes interesseorganisation FDM udtaler chefkonsulent Ilyas Dogru:

"Vi taler dagligt med medlemmer, som er svære at overbevise om et skift til elbil, da de ikke vil stå i en situation, hvor de skal stå i kø foran en ladestander, eller har svært ved at finde lademuligheder. Derfor er det meget vigtigt, at Danmark snarest muligt får en national ladeinfrastrukturplan, så forbrugerne trygt kan investere i elbilerne til gavn for den grønne omstilling."

Regeringen og en række pariter forhandler for tiden om regeringens udspil til en ny infrastrukturplan, hvor der er afsat en ramme på 500 millioner kroner til ladeinfrastruktur.

Frederiksberg-borgmester og Dansk Energi: Regeringen forhindrer grøn mobilitet

Dansk Elbil Alliance: ”Tiden er kommet til at indføre nul-emmisionszoner” 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs