MobilityWatch

Politiker om power-to-x til havneårsmøde: ”Vi er ikke helt med, fordi vi ikke har strategien på plads”

Det kom til at handle om power-to-x på Danske Havnes årsmøde fredag. Ordførere fra Socialdemokratiet, Konservative og de Radikale stillede op i paneldebat, som blandt andet påpegede en udfordring i, at der stadig mangler en dansk strategi på området.

De Konservatives Mona Juul deltog i Danske Havnes årsmøde fredag på Christiansborg | Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Der stod én ting øverst på dagsordenen, da brancheorganisationen Danske Havne fredag afholdt årsmøde. Nemlig power-to-x (ptx) og særligt de danske havnes rolle i at opbygge en dansk industri omkring ptx.

Fredag morgen udkom Danske Havne nemlig med en række anbefalinger til at få havnene i gang med ptx i fællesskab med Dansk Energi. Et af forslagene er en årlig pulje fra staten på 100 mio. kr. over 5 år, hvor havne kan søge om støtte til at udbygge infrastruktur til håndtering af ptx-brændsler.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Nyt projekt vil gøre Aalborg til metanol-metropol

Et PTX-anlæg på 120 MW til 1,3 mia. kr. skal gøre Nordjylland til centrum for grøn metanolproduktion til skibsfart og tung transport, siger projektmagerne. Men hele projektet afhænger af, hvorvidt projektet tildeles den kommende støtte til grøn brintproduktion.

Læs også

Relaterede