MobilityWatch

Politiker om power-to-x til havneårsmøde: ”Vi er ikke helt med, fordi vi ikke har strategien på plads”

Det kom til at handle om power-to-x på Danske Havnes årsmøde fredag. Ordførere fra Socialdemokratiet, Konservative og de Radikale stillede op i paneldebat, som blandt andet påpegede en udfordring i, at der stadig mangler en dansk strategi på området.

De Konservatives Mona Juul deltog i Danske Havnes årsmøde fredag på Christiansborg | Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Der stod én ting øverst på dagsordenen, da brancheorganisationen Danske Havne fredag afholdt årsmøde. Nemlig power-to-x (ptx) og særligt de danske havnes rolle i at opbygge en dansk industri omkring ptx.

Fredag morgen udkom Danske Havne nemlig med en række anbefalinger til at få havnene i gang med ptx i fællesskab med Dansk Energi. Et af forslagene er en årlig pulje fra staten på 100 mio. kr. over 5 år, hvor havne kan søge om støtte til at udbygge infrastruktur til håndtering af ptx-brændsler.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede