MobilityWatch

Skib fragtede gammel mine i land: Hanstholm Havn er nu evakueret

Det er meget unormalt, at en mine bliver fragtet i land, som det skete i Hanstholm Havn onsdag formiddag. Havnen er nu evakueret, til minen er blevet demonteret.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Hanstholm Havn blev evakueret onsdag efter at udenlandsk fiskefartøj tog en gammel sømine med i land, skriver Jyllands-Posten.

Midt- og Vestjyllands Politi fik meldingen om minen kl. 11.00 onsdag, og havnen er nu afspærret i et område med en radius på 400 meter, hvor politiet beder borgere og nysgerrige om at holde sig væk.

"Minen ser ud til at være rimelig intakt, så i samråd med Forsvarets eksperter har vi afspærret og evakueret i en radius af 400 meter," siger Mette Quistgaard, der er kommunikationsrådgiver hos politiet til Jyllands-Posten.

Eksperter fra Søværnets Minørtjeneste og Skives ingeniørregiment er på vej til Hanstholm for at demontere bomben, men der er ifølge Jyllands-Posten endnu ingen tidshorisont på, hvornår afspærringen løftes.

Det er ikke unormalt, at gamle miner fra Anden Verdenskrig driver i land eller havner i fiskenet, men det er meget unormalt, at minerne ender på land i de travle fiskehavne, som er tilfældet med denne hornmine, der blev opdaget af fiskefartøjet ude på havet.

Politiker om power-to-x til havneårsmøde: ”Vi er ikke helt med, fordi vi ikke har strategien på plads” 

By & Havn overtager forsinket landstrømsprojekt i Københavns Havn 

Mere fra MobilityWatch

Chef i DSB Ejendomsudvikling stopper pludseligt i sit "drømmejob"

Et pludseligt brud med DSB Ejendomsudvikling betyder, at Christian Melgaard må vinke farvel til sit "drømmejob." Trods ærgrelse over at skulle forlade det historiske udviklingsprojekt Jernbanebyen tager han situationen "ret afslappet" og afviser samtidig over for EjendomsWatch, at han skulle være vanskelig at arbejde sammen med.

Læs også

Relaterede