MobilityWatch

Skib fragtede gammel mine i land: Hanstholm Havn er nu evakueret

Det er meget unormalt, at en mine bliver fragtet i land, som det skete i Hanstholm Havn onsdag formiddag. Havnen er nu evakueret, til minen er blevet demonteret.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Hanstholm Havn blev evakueret onsdag efter at udenlandsk fiskefartøj tog en gammel sømine med i land, skriver Jyllands-Posten.

Midt- og Vestjyllands Politi fik meldingen om minen kl. 11.00 onsdag, og havnen er nu afspærret i et område med en radius på 400 meter, hvor politiet beder borgere og nysgerrige om at holde sig væk.

"Minen ser ud til at være rimelig intakt, så i samråd med Forsvarets eksperter har vi afspærret og evakueret i en radius af 400 meter," siger Mette Quistgaard, der er kommunikationsrådgiver hos politiet til Jyllands-Posten.

Eksperter fra Søværnets Minørtjeneste og Skives ingeniørregiment er på vej til Hanstholm for at demontere bomben, men der er ifølge Jyllands-Posten endnu ingen tidshorisont på, hvornår afspærringen løftes.

Det er ikke unormalt, at gamle miner fra Anden Verdenskrig driver i land eller havner i fiskenet, men det er meget unormalt, at minerne ender på land i de travle fiskehavne, som er tilfældet med denne hornmine, der blev opdaget af fiskefartøjet ude på havet.

Politiker om power-to-x til havneårsmøde: ”Vi er ikke helt med, fordi vi ikke har strategien på plads” 

By & Havn overtager forsinket landstrømsprojekt i Københavns Havn 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede