Asfaltlobby afviser overophedning i anlægssektoren

Direktør for Asfaltindustrien efterspørger fortsat fokus på nye opgaver for anlægsbranchen trods ny infrastrukturaftale. Der skal skelnes mellem bygge- og anlægssektoren, mener han.
Foto: PR/Asfaltindustrien
Foto: PR/Asfaltindustrien

Beskæftigelsen er høj i byggebranchen med sammenlagt 183.800 medarbejdere, men for anlægssektoren, der oplevede et fald i beskæftigelsen i første kvartal på 3000 medarbejdere til 15.200, bugner ordrebøgerne ikke.

I et debatindlæg hos mediet Maskinteknik påpeger Anders Hundahl, der er adm. direktør i interesseorganisationen Asfaltindustrien, videre, at antallet af offentlige anlægsinvesteringer er faldet, og at effekterne fra infrastrukturplanen på 161 mia. kr., som for nyligt blev vedtaget på Christiansborg, først vil kunne mærkes i anlægsbranchen om et par år.

"Derfor opfordrer vi til, at man i det offentlige og hos politikerne skelner mellem 'byggeri' og 'anlæg'. For mens der kan være fornuft i, at byggeriets håndværkere tager en tiltrængt ferie, og man letter speederen lidt på byggeområdet, vil det være en katastrofe, hvis man også gearer ned i anlægsbranchen," skriver Anders Hundahl.

Han peger blandt andet på, at de statslige investeringer i veje er halveret gennem de seneste 10 år.

Store danske anlægsvirksomheder savner grønne krav i ny infrastrukturaftale

Tidligere Aarsleff-direktør indtræder i bestyrelsen i to MT Højgaard-selskaber 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også