MobilityWatch

Havnedirektør forudser rekord-import til USA langt ind i 2022

De rekordhøje fragtvolumener, der rammer amerikanske havne, vil fortsætte et godt stykke ind i 2022, siger havnedirektør til Bloomberg.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

De amerikanske havne vil mærke presset fra landets forbrugere og deres tårnhøje efterspørgsel et godt stykke ind i næste år.

Det er vurderingen fra direktøren for en af landets største havne, Georgia Ports Authority.

"Vi ser nemt det her vare indtil det kinesiske nytår, og der er mange tegn nu på, at det kan vare endnu længere end det," siger havnedirektøren Griff Lynch til Bloomberg.

"Vi snakker med vores kunder hver dag, og de siger, at de stadig har lave varelagre."

Havnene på især den amerikanske veskyst men også på østkysten har så travlt med at håndtere de ekstraordinære volumener, at containerskibe mange steder ligger i kø og venter på at komme ind og aflevere deres last.

På østkysten er de største havne New York/New Jersey og Savannah i staten Georgia, hvor sidstnævnte håndterede 478.620 teu i maj. Det er mere end 100.000 teu over niveauet fra maj 2019, skriver Bloomberg.

(Denne artikel er bragt af vores søstermedie ShippingWatch)

Havnelobby jubler over nye skibstal for juni måned

EU afviser britisk plan om genforhandling af brexit-aftale 

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs