Luftfartsorganisation kritiserer EU's flyveregler for vinteren

Den internationale luftfartsorganisation IATA kritiserer i hårde vendinger EU-kommissionens krav om udnyttelse af såkaldte "slots" i vintertrafikprogrammet.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Den internationale luftfartsorganisation IATA er langt fra tilfredse med EU-Kommissionens nye tærskel for de såkaldte slotregler.

Det skriver mediet Check-in.dk.

Der har i mange år været en regel om, at flyselskaber i EU skal benytte mindst 80 pct. af en tildelt slotserie, der dækker over start- og landingstilladelser, for at få samme slots i en ny periode, men da coronakrisen ramte, blev reglerne lempet, så kravet har været lavere i tre perioder i træk.

I det igangværende sommertrafikprogram er grænsen sat ved 50 pct., hvilket, EU-Kommissionen nu har lagt sig fast på, også skal være grænsen i det kommende vinterprogram, og den beslutning får hårde ord med på vejen af IATA, da efterspørgslen blandt andet er lavere i vintermånederne.

”Endnu engang har Kommissionen vist, at de er ude af kontakt med virkeligheden. Luftfartsindustrien står stadig over for den værste krise i sin historie. Kommissionen havde et åbent mål om at bruge slots-forordningen til at fremme et bæredygtigt opsving for flyselskaberne, men de gik glip af det. I stedet har de vist foragt for industrien og for de mange medlemslande, der gentagne gange opfordrede til en mere fleksibel løsning ved stædigt at føre en politik, der er i modstrid med al den dokumentation, der præsenteres for dem,” siger Willie Walsh, IATAs irske generaldirektør, ifølge Check-in.dk.

Flyforbund kritisk overfor afgift på flybrændstof: Forsinker den grønne omstilling 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også