Støj-radar skal uddele bøder for trafikstøj i Sydeuropa

I Danmark arbejdes der også på et værktøj til at mindske trafikstøjen på bynære motorveje. Der bliver dog tale om en noget anderledes løsning.
Foto: Ilan Brender/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Ilan Brender/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Frankrig og Spanien sætter et nyt værktøj ind i kampen mod støj fra biler og motorcykler, skriver Mobilitytech, som pointerer, at trafikstøj hvert år koster tusindvis af for tidlige dødsfald og kronisk søvnbesvær hos millioner af borgere i EU.

Der er tale om en "støj-radar" med 360 graders kamera og mikrofon, som på sigt skal være med til at uddele bøder til ejerne af ulovligt larmende køretøjer over støjgrænsen – særligt målrettet motorcykler og ulovligt modificerede motorkøretøjer. I England har man afprøvet et lignende projekt med "støjkameraer", og efter succesen skal kameraerne nu opstilles flere steder.

Med infrastrukturaftalen fra juni har den danske regering også lagt op til, at der skal sættes "støjstærekasser" op på bynære motorveje, men modsat de andre europæiske lande bliver der her tale om en fartkontrol frem for en støjkontrol.

"Støjstærekasser er et helt nyopfundet begreb, som ingen rigtig ved noget om, og ideen er åbenbart at få farten så langt ned på motorvejene at støjniveauet falder," lød det tidligere fra Konservatives Mogens Brauer ifølge MobilityTech.

Opkøb, storpolitik og direktørudskiftninger: Her er sommerens bedste historier

Aftale om infrastruktur lukker øjnene for ladestander-ulighed 

Klimabevægelsen skal fremlægge kritik af Lynetteholmen i Bruxelles 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også