MobilityWatch

EU-Kommissionen vil bruge 100 mio euro på sikre parkeringsområder til lastbiler

I dag er 7000 ud af i alt 300.000 lastbilparkeringspladser i EU certificeret som sikre områder. Det tal skal være højere i fremtiden, mener EU-Kommissionen.

Foto: Axel Heimken/AP/Ritzau Scanpix

Der skal bruges 100 mio. euro, svarende til omkring 750 mio. kr. på flere sikre rastepladser og parkeringspladser til lastbiler i Europa, foreslår EU-Kommissionen.

Det skriver Transportmagasinet.

Ifølge tal fra EU findes der i medlemslandene i dag 300.000 lastbilparkeringspladser, og heraf er 7000 af dem certificeret som sikre områder.

Forslaget får ros med på vejen fra blandt andre den internationale vognmandsorganisation IRU, der blandt andet har de danske organisationer DTL og ITD som medlemmer.

"Denne nye EU-finansiering af sikre rastepladser er en rigtig god nyhed for vejtransportindustrien," lyder det fra IRU ifølge Transportmagasinet.

Danske vognmænd får puljer til grøn udrulning og rastepladser  

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs