MobilityWatch

Mangel på arbejdskraft og dyre materialer truer økonomisk fremgang hos entreprenører

Særligt infrastrukturplanen fra juni er med til skabe bedre økonomiske udsigter for landets entreprenører, som dog står over for to trusler.

Foto: Emil Ryge Christoffersen/Ritzau Scanpix

Det går fremad med byggeriet i 2021, selvom det så småt ud med toplinjevækst sidste år.

Det skriver Licitationen, efter mediet har foretaget en brancheanalyse af 50 entreprenørselskabers regnskaber for 2020.

Særligt for entreprenører inden for anlæg af infrastruktur er den store infrastrukturplan, som Folketinget vedtog i juni med 161 mia. kr. til vej- og jernbaneprojekter, godt nyt, men der går formentligt nogle år, før pengene for alvor kommer ud at arbejde i branchen.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

I stedet ser brancheleder for byggebranchen hos Deloitte, Thomas Frommelt, en stor trussel for entreprenørerne i form af mangel på arbejdskraft og stigende materialepriser.

"Når der er mangel på kvalificeret arbejdskraft, stiger lønningerne, og det er noget, der ofte kommer hurtigt. Sammenholdt med stigende materialepriser kan det gøre, at virksomhederne bliver nødt til at skrue op for priserne. Min min bekymring er dog, at det kun kan dække de stigende omkostninger, så det ikke fører til bedre overskudsgrad i branchen," siger Thomas Frommelt til Licitationen.

Ny måling: Flertal af danskerne vil gerne betale for at køre over Storebælt

Blå partier vil finde midlertidig løsning på lastbilers parkeringsparadoks 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede