Der var ikke tale om spionage: Hanstholm Havn skal nu betale erstatning

Der var tale om uretmæssig bortvisning, da Hanstholm Havn smed den tidligere salgschef Steen Hintze på porten og anmeldte medarbejderen til politiet for industrispionage. Havnen skal nu betale erstatning.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

En beskyldning om, at en tidligere salgschef skulle have videresendt fortrolige dokumenter til en konkurrerende havn, fik Hanstholm Havn til at bortvise og politianmelde medarbejderen i starten af året for industrispionage.

Det viser sig dog nu, at det ikke var tilfældet, og derfor skal havnen nu betale en godtgørelse for uretmæssig bortvisning samt en torterstatning til den tidligere salgschef Steen Hintze på 50.000 kr. for at have overtrådt databeskyttelsesloven.

Det fremgår af et forlig mellem parterne.

Ifølge forliget har Anklagemyndigheden afvist at rejse sag mod Steen Hintze, og det får Hanstholm Havn til at erkende, "at der ikke var grundlag for beskyldningerne om industrispionage og lovbrud og dermed bortvisningen af tidl. salgschef Steen Harding Hintze."

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

En privat gmail-adresse

Ifølge TV Midtvest blev salgschefen ansat med første arbejdsdag 4. januar 2021 og opsagde efterfølgende sin stilling efter 27 dage for at rykke over til den konkurrerende Hirtshals Havn.

En måned senere kom det frem, at Hanstholm Havn havde politianmeldt Steen Hintze for at videresendt fortrolige dokumenter til en privat gmail-adresse, som angiveligt indeholdte information om havnens udvikling, strategi og økonomi.

Havnedirektør Nils Skeby frygtede, at Steen Hintze havde tilegnet sig dokumenterne for at bruge dem i det nye job hos Hirtshals Havn.

"Vi er dybt rystede over forløbet og er af hensyn til vores ejere og investorer nødsaget til at involvere myndighederne," lød det dengang fra Niels Skeby.

Steen Hintze selv mente, at han aldrig havde haft adgang til de fortrolige dokumenter, og at han havde anvendt en privat gmail-adresse i forbindelse med it-problemer under hjemmearbejde grundet coronakrisen.

Og nu har han fået bekræftet, at der ikke var tale om industrispionage.

"Det er en yderst alvorlig sag at blive hængt ud i landsdækkende medier og politianmeldt for noget, jeg aldrig har gjort. Jeg blev behandlet som en uhæderlig og gemen tyveknægt. Og det er meget, meget bekymrende, at en kommunal virksomhed – underlagt af forvaltningslovens regler – agerer på denne uordentlige måde og overtræder adskillige love, overenskomsten for ansættelsesforholdet og de almindelige arbejdsretlige og forvaltningsmæssige regler," lyder det fra Steen Hintze i en pressemeddelelse fra Djøf, som repræsenterede Steen Hintze i sagen.

"Jeg er glad og tilfreds med, at Hanstholm Havn nu må erkende, at alle anklager var grundløse, hvilket har udmøntet sig i et forlig," siger Steen Hintze.

"Jeg står ved det, jeg tidligere har udtalt"

MobilityWatch har talt med havnedirektør Nils Skeby for at få en kommentar på forliget.

Nils Skeby fortæller, at havnen har afventet Anklagemyndighedens vurdering, som havnen ville tage til efterretning uanset udfaldet.

"Det vi kan se nu, det er, at Anklagemyndigheden ikke mener, at de har kunnet løfte bevisbyrden til, at Steen Hintze skulle have foretaget sig noget ulovligt, og det har vi taget til efterretning," lyder det fra havnedirektøren, som ikke kan kommentere det konkrete forlig med Djøf, da der er tale om en personalesag.

Nils Skeby har ikke nogen kommentarer til, hvorvidt han fortsat mener, at der var foregået noget, der ikke var lovligt, mens Steen Hintze var ansat, men havnedirektøren siger til MobilityWatch, at "jeg står ved det, jeg tidligere har udtalt."

Aarhus Havn investerer i landstrøm

Formand for Esbjerg Havn takker af efter 20 år på posten 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også