MobilityWatch

Toyota vil bygge sin første batterifabrik i USA for over 3 mia dollar

Som led i bilproducentens globale plan vil Toyota investere milliardbeløbet i en amerikansk batterifabrik, og produktionen skal være i gang i 2025.

Foto: Koji Sasahara/AP/Ritzau Scanpix

Toyota vil investere over 3 mia. dollar i en ny batterifabrik i USA, der skal skabe 1750 job og sikre Toyotas overgang fra fossile brændstoffer til eldrevne biler.

Det skriver Bloomberg News.

Den japanske bilproducent vil påbegynde produktionen fra 2025.

I første omgang vil der med investeringen på 3,4 mia. dollar - svarende til 21,8 mia. kr. - blive fokuseret på batterier til hydridbiler, hvilket ifølge selskabet vil skabe 1750 job til amerikanerne.

Investeringen er et led i Toyotas plan om globalt at investere mere end 13 mia. dollar i udviklingen og produktionen af batterier inden 2030.

Selskabet venter, at salget af elbiler i USA vil udgøre 70 pct. af det samlede salg i 2030. I dag er knap en fjerdedel af de solgte biler eldrevne.

Det er dog endnu ikke oplyst, hvor i USA fabrikken kommer til at ligge, eller hvor stor produktionskapaciteten vil blive.

Toyota steg mandag 2,3 pct. til 2040 yen på børsen i Tokyo.

Ford vil investere milliardbeløb i produktion af dele til elektriske biler

Toyota skærer i produktionsmål for november 

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede