MobilityWatch

FLSmidths cement-division er tilbage i plus

Ingeniørkoncernen har vendt underskud i cement-divisionen til plus i tredje kvartal. Ordreindgangen er desuden på vej op.

Foto: FLSmidth/PR

Omsætningen i Cemant landede i kvartalet på 1480 mio. kr. mod 1218 mio. kr. i samme periode sidste år, og driftsresultatet (ebita) vendte til et plus på 3 mio. kr. fra et underskud på 57 mio. kr. sidste år.

Dermed steg ebita-marginen til 0,2 pct. fra et minus på 4,8 pct.

Det er første gang siden første kvartal sidste år, at divisionen leverer driftsoverskud. Fremgang begrundes med højere omsætning og lavere omkostninger til justeringer i organisationen.

Ordreindgangen i kvartalet steg til 1397 mio. kr. mod 1189 mio. kr. i samme kvartal sidste år, og ordrebeholdningen steg til 6300 mio. kr. fra 5541 mio. kr. i samme kvartal sidste år.

Fremgangen i ordreindgangen på 17 pct. er drevet af et plus på 44 pct. for serviceordrer, som tegner sig for 71 pct. af divisionens ordretilgang.

FLSmidth fordobler overskud i tredje kvartal

FLSmidth-topchef træder tilbage – Mikko Keto overtager 1. januar 

Mere fra MobilityWatch

Radikale vil have ladestandere i al nybyg

Ønsket om at eje en elbil er ikke kun eksisterende i parcelhuskvartererne. Sådan lyder det fra radikal boligordfører, der vil stille krav om ladestandere i alle nye boligbyggerier.

Læs også

Relaterede