Landets kommuner fastholder investeringsniveauet i veje i 2022

Investeringer i drift og anlæg af veje vil i 2022 ligge på niveau med de to foregående år, viser de kommunale budgettal. Det er godt for erhvervslivet på flere måder, lyder det fra Dansk Vejforening.
Landets kommuner kommer til at bruge 9,1 mia. kr. på vejområdet i 2022. | Foto: Munck Asfalt, PR
Landets kommuner kommer til at bruge 9,1 mia. kr. på vejområdet i 2022. | Foto: Munck Asfalt, PR

I 2022 vil der på tværs af landets 98 kommuner blive spenderet 9,1 mia. kr. på drift og anlæg af veje. Et beløb, der er på niveau med de to foregående år, skriver Licitationen.

Det høje investeringsniveau bliver fastholdt, selvom anlægsloftet skrumper for andet år i træk, og ifølge Finn Bo Frandsen, cheføkonom i Dansk Vejforening, vidner det om, at vejområdet bliver vægtet højere i byrådene rundt om i landet.

"Skulle kommunerne have haft samme andel som i 2021, så var udgifterne til vejene faldet flere hundrede mio. kr. Så man kan sige, at byrådene faktisk har sat vejene højere op på dagsordenen. Det er godt for erhvervslivets mobilitet og for trafiksikkerheden. Og selvfølgelig også for de firmaer, som udfører opgaverne," siger han til Licitiationen.

Anders Hundal, adm. direktør i Asfaltindustrien, peger over for mediet på, at de høje investeringer i veje er med til at holde hjulene i gang, indtil opgaverne forbundet med Infrastrukturplan 2035 begynder at rulle ind.

Politikere i fælles opråb: CO2-tal for anlæg skal være et krav i forhandlinger om ny infrastruktur 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også