MobilityWatch

Cowi dropper milliardomsætning fra klimaskadelige projekter

Milliardkoncernen og rådgivningsvirksomheden Cowi vil fremover afvise projekter inden for fossil energi og klimabelastende byggerier. Den største besparelse skal findes ved at sige nej til ikke-bæredygtig byggeri og anlæg.

Cowis topchef, Lars-Peter Søbye, mener, at det er nødvendigt at dedikere sig 100 pct. til den grønne agenda. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Med en historisk udmelding vender landets næststørste rådgivende ingeniørvirksomhed, Cowi, ryggen til alt, hvad der handler om fossil energi og byggeprojekter uden en bæredygtig tilgang. Dermed er virksomheden klar til at vinke farvel til en årlig omsætning i milliardstørrelsen for i stedet at satse 100 pct. på projekter, der bidrager til at løse klimakrisen.

Det fortæller Cowis adm. direktør, Lars-Peter Søbye, der samtidig er en tung stemme i dansk erhvervsliv som formand for landets største erhvervsorganisation, DI.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs