MobilityWatch

Domstol afviser klage mod Femern-forbindelsen

En hasteanklage mod anlægsarbejdet på Femern-forbindelsen er blevet afvist af tysk domstol. Dermed kan anlægsarbejdet fortsætte oplyser Femern A/S.

Foto: Boskalis / PR

En klage indberettet fra en lokal borgergruppe har siden den 16. januar betydet, at dele af anlægsarbejdet ved Femern-forbindelsen har stået stille, men nu er hasteklagen blevet afvist.

Det meddeler Femern A/S på Linkedin på baggrund af domstolens afgørelse.

På grund af interne arbejdsgange hos Forbundsforvaltningsretten i Leipzig, som har truffet afgørelsen, vil der gå et par dage, før begrundelsen for afgørelsen offentliggøres, oplyser Femern A/S. Til gengæld melder Femern A/S, at man nu vil genoptage anlægsarbejdet i de berørte områder.

På trods af forbindelsen til Tyskland, har der undervejs i processen med den respektive klage været nogle sprogbarrierer. Da Ritzau oprindeligt beskrev klagen den 16. januar, blev det nemlig med henvisning til Flensborg Avis og Schleswig-Holsteinische Zeitungsverlag beskrevet, hvordan domstolen i Leipzig havde beordret et totalt stop for anlægsarbejdet.

Den oplysning var domstolen senere selv ude og præcisere, så det blev slået fast, at det midlertidige stop for gravearbejde udelukkende var gældende for de pågældende områder med rev, som klagen omhandlede. Samtidig slog Femern A/S fast, at man ville fortsætte det øvrige anlægsarbejde som planlagt.

Nu kan man så desuden fortsætte som planlagt i de områder, som klagen omhandler.

Tysk domstol præciserer melding om Femern-forbindelsen

Tysk domstol stopper gravearbejde på Femern-forbindelsen

Nye tyske klager rammer Femern-projekt 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs