MobilityWatch

Storbyerne tilbage i toppen i Københavns Lufthavn

London har genindtaget positionen som den mest populære destination fra København. Storbyerne har fortrængt Aalborg fra toppen.

Der er flere passagerer i Københavns Lufthavn, og mange af dem rejser igen til Europas storbyer. | Foto: Jens Dresling

Europas storbyer er tilbage blandt de største og mest populære destinationer fra Københavns Lufthavn. Storbyerne har ellers i en lang periode været distanceret til lavere rangerende pladser på listen over byer med de fleste rejsende.

I adskillige måneder var det således indenrigsruten til Aalborg, som havde de fleste rejsende. Årsagen var de mange restriktioner og lukkede grænser under coronakrisen.

Foto: Grafik af Jens Erik Rasmussen. Kilde: Københavns Lufthavn.
Foto: Grafik af Jens Erik Rasmussen. Kilde: Københavns Lufthavn.

Men i de seneste måneder har London igen indtaget den suveræne førsteplads, som den britiske metropol nærmest havde monopol på i årene før pandemien.

Forklaringen er, at Storbritannien har lempet restriktionerne, så flyselskaberne har genåbnet og udvidet trafikken til London. En håndfuld operatører flyver til den engelske hovedstad, så konkurrencen er hård. Det betyder lave priser, og det tiltrækker mange passagerer.

Der er dog stadig et stykke vej, før trafikken til London er tilbage til det tidligere niveau. I april fløj 133.000 passagerer til London, og det var 30 pct. færre end i samme måned i 2019 før coronakrisen.

De store trafikale knudepunkter i Amsterdam, Paris og Frankfurt har også fået et comeback, og til disse lufthavne er forskellen til for tre år siden mindre.

Som land er Spanien fortsat den største destination. I år til dato har der været 300.000 rejsende til og fra. Malaga ligger nummer syv på top-10 listen, og Barcelona ligger nummer ni. Derefter følger destinationer som Gran Canaria, Alicante og Madrid.

Aalborg er fortsat med på listen, og den nordjyske by ligger nr. 5 med passagerer. Det er næsten 13 pct. flere end i 2019. Dermed er Aalborg den eneste destination i top-10, som har en vækst i passagertallene.

Lufthavnens største udfordring: De lange ruter halter langt bagefter

Nystartet flyselskab ser ingen muligheder for at købe fly lige nu

Københavns Lufthavne taber stadig penge trods flere passagerer

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs