Otte ud af ti passagerer er tilbage i Københavns Lufthavn

I juni har knap otte ud af ti passagerer været tilbage i Københavns Lufthavn i forhold til tiden før corona.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Målt på antallet af rejsende begynder det mere og mere at ligne hverdag igen i Københavns Lufthavn.

I juni har i underkanten af 2,3 millioner passagerer rejst til og fra lufthavnen. Det er det største antal rejsende, siden corona ramte.

Det oplyser Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Selv om juni har været en travl måned for lufthavnen, der er Danmarks største, er der stadig et stykke op til tiden før corona.

Antallet af rejsende i juni svarer således til knap 80 procent af antallet i juni 2019, der var det sidste år før corona.

De seneste måneder har tendensen været, at antallet af rejsende i Københavns Lufthavn har mindet mere og mere om det fra før corona.

Samme tendens har der været i lufthavnene i Billund og Aalborg, hvor antallet af rejsende også er vokset. I Billund har antallet af rejsende i juni faktisk været højere end det, der var i juni 2019.

I Københavns Lufthavn bider man mærke i, at selv om rejselysten er stor, vil den nuværende pilotstrejke i SAS påvirke dele af sommertrafikken i lufthavnen.

Det vurderes, at mellem 25 og 30 procent af flytrafikken i lufthavnen er betjent af fly fra SAS. Derfor har det stor betydning, hvad der sker omkring SAS.

”Vi er kede af, at strejken medfører gener for mange SAS-passagerer. Vi håber naturligvis, at der bliver fundet en god løsning på konflikten.”

”SAS er det største flyselskab i Københavns Lufthavn. Men det er vigtigt at understrege, at vi på trods af strejken er i fuld drift.”

”Langt de fleste rejsende kommer afsted helt som planlagt,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn Peter Krogsgaard.

Strejken blandt SAS-piloterne brød ud mandag i sidste uge. Onsdag vil SAS og piloterne genoptage forhandlingerne i håb om at finde en løsning, der kan sætte punktum for strejken.

Årsagen til strejken er uenighed i forhandlinger om en ny overenskomstaftale.

Nordiske lufthavne har store beløb i klemme hos SAS

Lockoutet kabinepersonalet sætter lid til nye forhandlinger mellem SAS og piloter

SAS genoptager forhandlinger med piloter onsdag

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også