Joe Biden varsler nye tiltag for at bringe benzinpriser ned

USA’s præsident Joe Biden vil i næste uge annoncere nye tiltag til at bekæmpe høje benzinpriser, der ifølge præsidenten er en stor drivkraft for inflationen.
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Den amerikanske præsident Joe Biden kritiserer igen landets høje benzinpriser og meddeler, at han vil annoncere nye tiltag i næste uge for at bekæmpe det, han beskriver som en stor drivkraft for inflationen.

Det skriver Bloomberg News.

”Benzinprisen er stadig for høj, og vi er nødt til at arbejde for at få den ned,” siger Biden ved et arrangement i Los Angeles efter de nye inflationstal og påpeger, at han vil sige mere om det i næste uge uden at uddybe nærmere.

Embedsmænd fra Det Hvide Hus afviser at kommentere, hvilke skridt Biden eventuelt vil tage.

Topembedsmænd i Det Hvide Hus har tidligere sagt, at Biden overvejer yderligere nedbringelse af oliebeholdningen i efter OPEC+-alliancens beslutning i sidste uge om at reducere produktionsmålet med 2 mio. tønder om dagen.

Meddelelsen har forarget Det Hvide Hus og Demokraterne, der står over for midtvejsvalget i næste måned, der i høj grad vil afhænge af vælgernes syn på
økonomi og inflation.

Præsidenten lovede i et interview på CNN tidligere på ugen, der er ville komme ”konsekvenser” for Saudi-Arabien efter OPEC+-aktionen.

Analytiker forventer ikke at benzinpriser stiger yderligere

Dieselkrisen begynder for alvor at gøre ondt

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også