Passagertallet dykkede i jysk lufthavn i april

Faldet skyldes bl.a. mangel på flyveledere i København, lyder det fra Aalborg Lufthavn.
Der var cirka 10.000 færre passager igennem hos Aalborg Lufthavn i den forgangne måned sammenlignet med samme periode sidste år. | Foto: Pr / Aalborg Lufthavn
Der var cirka 10.000 færre passager igennem hos Aalborg Lufthavn i den forgangne måned sammenlignet med samme periode sidste år. | Foto: Pr / Aalborg Lufthavn

Til trods for en mindre vækst i udenrigstrafikken måtte Aalborg Lufthavn se passagertallet falde i april måned sammenlignet med samme måned sidste år.

Lufthavnen oplevede således et fald i indenrigstrafikken i den forgangne måned. Dette skyldes dels færre afgange med flyselskabet DAT på afgangen til og fra København, mens den aktuelle mangel på flyveledere i Københavns Lufthavn også spiller ind, lyder det i en pressemeddelelse.

DAT har således valgt ikke at betjene ruten mellem Aalborg og landets hovedstad fra mandag til torsdag, hvilket selskabet agter at fortsætte med i sommerperioden for til gengæld at fokusere på flyvninger til Bornholm.

”Vi har forståelse for deres beslutning, men det betyder, at vi ser en større nedgang i indenrigstrafikken for april 2022. Det vigtige er dog, at de prioriterer at blive på ruten, så de eventuelt på et senere tidspunkt nemt at skrue op for antallet af ugentlige afgange,” udtaler lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen i pressemeddelelsen.

I alt var 105.472 passagerer igennem lufthavnen i april. I samme periode sidste år lød tallet på 115.442.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også