Olieprisen stiger fredag

OPEC+ har besluttet at holde sin olieproduktionspolitik uændret, trods oliepriserne var på vej mod ugentlige tab.
Foto: Julio Cortez/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Julio Cortez/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Oliepriserne stiger igen den tidlige handel fredag morgen efter en beslutning fra Opec+ om at holde sin olieproduktionspolitik uændret, selv om oliepriserne var på vej mod ugentlige tab på grund af udokumenterede rapporter om en våbenhvile mellem Israel og Hamas.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 79,11 dollar mod 78,85 dollar sent torsdag aften, men 80,96 dollar ved dansk børs lukketid torsdag kl. 17. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 74,16 dollar fredag morgen mod 73,82 dollar sent torsdag aften, men i 76,29 dollar ved dansk børs lukketid torsdag kl. 17.

Torsdag sagde kilder fra Organisationen for Olieeksporterende Lande og dens allierede, Opec+, at organisationen vil holde sin olieproduktionspolitik uændret og i marts vil beslutte, om den vil forlænge de frivillige nedskæringer i olieproduktionen. Produktionsnedskæringerne for første kvartal blev annonceret i november, og siden har Opec+ skåret ned i produktionen med 2,2 mio. tønder om dagen i første kvartal.

Oliepriserne understøttes også af den amerikanske centralbanks beslutning om at holde dag til dag renten i intervallet 5,25-5,50 pct., samt kommentarer fra Jerome Powell, der er formand for den amerikanske centralbank, om, at renten har toppet og vil falde i de kommende måneder.

Oliepriserne var ellers på vej mod ugentlige tab på omkring 5 pct., fordi ubekræftede rapporter om en våbenhvile mellem Israel og Hamas dæmpede priserne.

”De seneste rapporter om fremskridt i retning af en udvidet våbenhvile mellem Israel og Hamas, som kan afhjælpe det nuværende geopolitiske stress, holder olieinvestorerne på sidelinjen,” siger Priyanka Sachdeva, der er senior markedsanalytiker hos Phillip Nova.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også