DSV-formand: Jens Lund er den rigtige mand til implentering af initiativer efter opkøb

”I og med, at vi er i gang med at implementere disse initiativer, så synes vi, at det i hvert fald ikke er et dårligt tidspunkt at give ham det fulde ansvar for forretningen,” siger Thomas Plenborg.
Foto: DSV / PR
Foto: DSV / PR
AF MARKETWIRE

DSV har gennem de seneste år været gennem en rivende udvikling med tre store globale opkøb, og det har skabt en global forretning med nogle skalafordele og forbedringsmuligheder, som den kommende topchef, Jens Lund, har kigget meget nøje på og skal være med til at implementere.

Det fortæller transport- og logistikkæmpens formand, Thomas Plenborg, efter at selskabet onsdag morgen meddelte, at den nuværende administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen, overdrager posten til Jens Lund den 30. september.

Efter at have været finansdirektør siden marts 2002 blev den kommende topchef i oktober 2021 udnævnet til driftsdirektør, og i den rolle har han de seneste år arbejdet mere systematisk med at komme ind i forretningen, forklarer DSV’s formand.

DSV har gennemført tre store opkøb inden for de seneste år, hvor formanden fremhæver, UTI i 2016, Panalpina i 2019 og GIL i 2019.

”Der har vi skabt et ret unikt, globalt netværk. Det giver samtidig nogle skalamuligheder. Det globale netværk og de skalamuligheder har Jens Lund kigget ind i, hvordan vi kan gøre det endnu bedre end, vi har gjort det tidligere,” udtaler Thomas Plenborg til MarketWire.

Afledt af det arbejde er DSV i gang med at implementere en række initiativer, fortæller formanden.

”I og med, at vi er i gang med at implementere disse initiativer, så synes vi, at det i hvert fald ikke er et dårligt tidspunkt at give ham det fulde ansvar for forretningen.”

Jens Lunds alder bruges som den anden forklaring på, at det netop nu er et godt tidspunkt at overdrage tøjlerne.

”Jens Lund er 53 og bliver snart 54. Skal det give mening, at han får det fulde ansvar, og det ikke bare skal være sådan en midlertidig løsning, så skal det være nu,” fortæller Thomas Plenborg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også