DSV-formand ser lang overdragelse som en fordel

Onsdag formiddag blev det annonceret, at Jens Bjørn Andersen stopper på posten som topchef i DSV ved udgangen af september næste år.
Thomas Plenborg, formand for bestyrelsen i DSV. | Foto: Pr / Dsv
Thomas Plenborg, formand for bestyrelsen i DSV. | Foto: Pr / Dsv
AF MARKETWIRE

En lang overdragelse af posten som topchef for DSV på næsten et år skal sikre en rolig overgang, samt at der tages de rigtige beslutninger.

Det fortæller transport- og logistikkæmpens formand, Thomas Plenborg, efter at selskabet onsdag morgen meddelte, at den nuværende administrerende direktør, Jens Bjørn Andersen, overdrager posten til Jens Lund den 30. september.

”Nu har vi meldt ud til markedet, at det bliver Jens Lund, der afløser. Så skal vi til at kigge på, hvordan resten af organiseringen i forretningen bliver. Vi skal til i hvert fald at have udnævnt en ny driftsdirektør (COO),” fortæller Thomas Plenborg, der fortsætter:

”Så skal vi lave nogle andre tiltag og ryste posten lidt.”

Formanden kan dog ikke give et klart svar på, hvordan direktionen kommer til at tage sig ud om knap et år.

”Vi har flere tanker om, hvordan direktionen kan se ud fremadrettet, men jeg synes, at de skal have lov til at arbejde lidt nu. Jens Lund skal også have et betydeligt ”say” på det her. Det er jo ham, der skal drive forretningen fremadrettet,” fortæller DSV’s formand til MarketWire.

DSV har investorkredse de seneste år været kendt som verdensmester i at integrere opkøb, hvor selskabet har skabt stor værdi fra opkøb af blandt andet UTI, Panalpina og GIL, og derfor lægger formanden også vægt på at forklare, at strategien fastholdes.

”Det vil sige, at vi gerne vil lave M&A (opkøb red.). For at hakke det ind i granit. Det er en DSV-DNA, vi har i toppen af vores forretning,” forklarer Thomas Plenborg.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også