MobilityWatch

SAS tester digitalt rejsepas

Digital løsning skal gøre det lettere for SAS at tjekke passagernes dokumentation for test og vaccination for covid-19.

Foto: Tariq Mikkel Khan

De mange rejserestriktioner og testkrav har fået det skandinaviske flyselskab SAS til at igangsætte en testfase med det digitale rejsepas Travel Ready Center (TRC), skriver Check-In.

Det digitale rejsepas, som også benyttes af amerikanske United Airlines, gør det muligt for passagerne at uploade nødvendige rejsedokumenter til passet før ankomst til lufthavn. På den måde kan passagererne benytte sig af lufthavnens selvbetjeningsløsninger, i stedet for at dokumenter om vaccination og test for covid-19 skal tjekkes manuelt ved skranken til check-in.

”I disse specielle tider med de restriktioner og krav, som gælder i øjeblikket, er det nødvendigt for SAS at afprøve nye løsninger, der kan bidrage til en effektiv rejse og den bedste mulige oplevelse for vores kunder,” siger Alexandra Lindgren Kaoukji, der er fungerende pressechef for SAS i Danmark, til Check-In.

SAS vil teste rejsepasset på udvalgte afgange, og den første test vil finde sted den 16. april på ruten fra Oslo til Svalbard Airport i Longyearbyen.

Københavns Lufthavn frygter flaskehalse på grund af afstandskrav

Fart på billetsalget hos SAS efter rejselempelser

Mere fra MobilityWatch

Regeringen vil stramme regler for vanvidsbilisme

Om få dage vil regeringen komme med et forslag til strammere vilkår for vanvidsbilisme. Det fortalte transportminister Trine Bramsen torsdag til medlemmer af Autobranchen, hvilket førte til heftig debat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs