MobilityWatch

København har fået over 32.000 flere biler på vejene siden 2008

Der er mange nye biler i København siden 2008, mens antallet af registrerede kommunale p-pladser kun er vokset begrænset, viser svar fra Københavns Kommune.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Siden 2008 er der kommet 32.564 nye biler i Københavns Kommune, skriver Magasinet København og Mobilitytech på baggrund af et svar fra Københavns Kommune til det konservative medlem af byrådet Jakob Næsager.

Han har spurgt til udviklingen i antal parkeringspladser og bilejerskab, og foruden antallet af nye biler viser svaret fra kommunen, at bilejerskabet er vokset fra 236 i 2008 til 253 biler pr. 1000 voksne i 2020.

Omvendt er stigningen i antallet af registrerede kommunale p-pladser kun på 2 pct. - fra 122.800 i 2008, til 125.200 i 2021. Opgørelsen omfatter alene P-pladser på kommunale veje og privat fællesvej, mens kommunale pladser drevet af det kommunalt ejede By & Havn samt private parkeringsanlæg ikke er talt med.

Regeringens infrastrukturplan kan være mindre grøn på grund af elbilsfinte vurderer professor 

Greenmobility indtager Bruxelles som sin tredje by i Belgien 

 

Mere fra MobilityWatch

Tidligere bankchef bliver topchef i A/S Øresund

Økonomidirektør i Sund & Bælt overtager posten som topchef i A/S Øresund, der bl.a. står for ejerskabet af den danske del af Øresundsbroen, og som står for planlægning og anlæggelse af ny havnetunnel i København.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs