MobilityWatch

SBS sælger SBS Automotive til Schow-datterselskab

Salget ventes gennemført 1. jul.

Foto: SBS Group, PR

Scandinavian Brake Systems (SBS) har indgået aftale om at sælge dattervirksomheden SBS Automotive med datterselskaber til Borg Automotive, der er et selskab i det danske industrikonglomerat Schouw & Co.

Det oplyser SBS.

"Salgsprisen fastsættes ved en earn-out model på baggrund af SBS Automotives driftsresultat før af- og nedskrivninger (ebitda) i 2022 på gældfri basis og ved et normaliseret arbejdskapitalniveau," oplyses det.

Salgsprisen beregnes senest i andet kvartal 2023.

Ifølge estimater, baseret på SBS Automotives forretningsplan, antages salgsprisen på gældfri basis (enterprise value) at blive i niveauet 200-250 mio. kr.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

"Ud af salgsprisen skal SBS Group indfri udestående bank- og leasinggæld, dække transaktionsomkostninger og afholde drifts- og nedlukningsomkostninger," skriver selskabet.

SBS Group og dets to hovedbanker har indgået en aftale om at tilgodese SBS Groups aktionærer, når salgsprovenuet fordeles. Aktionærerne skønnes at få op til 15,60 kr. per aktie

Salget er betinget af vedtagelse på en ekstraordinær generalforsamling i SBS, godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder og sædvanlige closing-forhold.

Selskabets hovedaktionær, Stiholt Holding, der ejer cirka 56,5 pct. af aktierne, har på forhånd tilkendegivet at støtte salget.

Salget ventes gennemført 1. juli 2021.

Forventning sænkes

I SBS Group oprindelige forventninger til 2021 var det forudsat, at SBS Automotive ville levere en omsætning på 470-490 mio. kr. og et driftsresultat (ebitda recurring) på 30-35 mio. kr., så SBS Groups samlede driftsresultat (ebitda recurring) ville blive 20-25 mio. kr.

"Efter salget vil SBS Automotive, der var eneste tilbageværende aktivitet i SBS, vil alene indgå i SBS Groups koncernregnskab som "ophørende aktivitet"".

Nu ventes omsætningen derfor at blive 8-10 mio. kr., som er betalinger fra de nye ejere af SBS Automotive og SBS Friction for serviceydelser i en overgangsperiode.

SBS Groups driftsresultatet (ebitda recurring) ventes at blive et underskud på 15-17 mio. efter omkostninger til moderselskabets drift.

Under "ophørende aktiviteter" ventes SBS Automotive at bidrage med et ebitda-resultat på 20-22 mio. kr., hvortil kommer den regnskabsmæssige avance på 152 mio. kr. før skat fra salget af SBS Friction, der blev solgt den 7. januar i år.

Mere fra MobilityWatch

Debat: Ro om afgifterne er afgørende for grøn omstilling

Den grønne omstilling af transportsektoren går nu hurtigere, end de fleste havde forestillet sig. Politikernes opgave i den kommende valgperiode er derfor at sikre fortsat ro om afgifterne, skriver direktør i Autobranchen Danmark i MobilityWatchs debatserie op til valget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs