Afblæst emissionsaftale med Stellantis koster Tesla flere mio. dollar

Bilproducenten Stellantis dropper at købe emissionskreditter af Tesla.
Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Ritzau Scanpix

Tesla står til at tabe op til flere hundrede mio. dollar, efter den multinationale bilproducent Stellantis har droppet at købe emissionskreditter fra den amerikanske koncern.

Det skriver Financial Times.

I 2019 indgik bilproducenten Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en aftale med Tesla om at overholde den europæiske CO2-kvotegrænse gennem køb af emissionskreditter.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Emissionskreditter tillader virksomheder, der ikke opfylder sit emissionsmål, at købe yderligere emissionskreditter for at dække sit forureningsudslip.

Men efter fusionen mellem FCA og PSA tidligere på året - og derved dannelsen af Stellantis - har selskabet opgivet aftalen, da kombinationen af de to bilproducenter betyder, at CO2-reglerne overholdes, lyder det fra Stellantis topchef, Carlos Tavares, ifølge avisen.

Ifølge Financial Times er Teslas salg af emissionskreditter til rivaler kritisk for selskabet, da betalingerne udgør en stor del af selskabets profit, mens selskabets kerneforretning kæmper med at nå break-even.

Elbil-giganten Tesla tjente 518 mio. dollar i emissionskreditter sidste kvartal og kunne rapportere om et nettoresultat på 438 mio. dollar, skriver Financial Times.

Semler-satsning på selvkørende busser leverer endnu et tocifret millionunderskud

Tesla leverer rekordkvartal men aktien falder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også