90 nye flyselskaber lanceret i 2021

En hårdt ramt flybranche skaber grobund for nye flyselskaber, som kan lease billige fly og nemt rekruttere arbejdskraft.
Direktør for det nyopstartede flyselskab Norse Atalantic Airways | Foto: Norse Atlantic Airways, PR
Direktør for det nyopstartede flyselskab Norse Atalantic Airways | Foto: Norse Atlantic Airways, PR

Selvom flytrafikken er en af de brancher, som er blevet hårdest ramt under corona, har hele 90 nye flyselskaber lanceret sig i 2021.

Det skriver Børsen.

”Vi mener, at det er det bedste tidspunkt, der nogensinde har været til at starte et flyselskab, som det vi gør. Både fordi, at der nu er en markedsposition, som er åben, men også fordi vi ser, at vi kan lave nogle rigtig gode aftaler, som kan sikre os en økonomi mange år ud i fremtiden,” siger medstifter og adm. direktør Bjørn Tore Larsen i Norse Atlantic Airways, som er et af de nye selskaber.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Bjørn Tore Larsen fortæller til Børsen, at bl.a. leasingselskaber, som ejer store dele af den kommercielle flystyrke, gerne vil have afsat deres maskiner, hvilket giver gode priser til nyopstartede flyselskaber. Samtidig er det nemt at rekruttere den kvalificerede arbejdskraft, da myndighederne har stor interesse i at få gang i flytrafikken igen, og da de nyopstartede flyselskaber ikke har opbygget nogen gæld under corona som de eksisterende selskaber, kan de tilbyde kunderne lavere priser.

Fælles for alle 90 nye flyselskaber er, at de planlægger flyafgange inden udgangen af 2021.

Irsk flyselskabs danske datter udvider direktionen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også