Norwegians svenske datterselskab søger om konkurs

Konkursen får ingen konsekvenser for flydriften i selskabet, men sker som en del af den igangværende rekonstruktion af Norwegian, lyder det fra selskabet.
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Norwegians svenske datterselskab har søgt om konkurs, skriver det norske medie E24.

Det er tale om selskabet Norwegian Air Sweden, som ikke har nogle ansatte, fortæller Norwegians svenske kommunikationsdirektør, Charlotte Holmbergh Jacobsen, til mediet.

Konkursen får ingen konsekvenser for flydriften i selskabet, men sker som en del af den igangværende rekonstruktion af Norwegian, uddyber hun.

"Vi havde planlagt en likvidation af selskabet, eftersom selskabsstrukturen er blevet ændret i rekonstruktionen til en ny forenklet selskabsstruktur. Men eftersom det (selskabet, red.) har gæld, som ikke har kunnet reguleres under rekonstruktionen, findes der desværre ikke noget andet alternativ end at begære det svenske selskab konkurs," siger kommunikationsdirektøren.

Tirsdag kan der ikke handles med Norwegian-aktien, der er i såkaldt børspause.

Det sker, som følge af at det kriseramte norske lavprisluftfartsselskab har solgt små 660 mio. nye aktier til 6,26 norske kr. per styk og udstedt obligationer for 1875 mio. norske kr. som en del af den store redningsplan for selskabet, der har rejst samlet 6 mia. norske kr.

Norwegian i børspause efter gennemført redningsplan 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også