MobilityWatch

Nordisk buskæmpe om selvkørende bus-ordning: Det er for usikkert at starte projekter op i Danmark

Det er for dyrt og usikkert at få selvkørende busser ud på vejene i Danmark, lyder det fra børsnoterede Nobina, som ikke vil kaste sig ud i nye projekter under den nuværende ordning. Det værste ved ordningen er uvisheden, lyder det fra Rasmus Noes, som er ansvarlig for forretningsudvikling i selskabet.

Nobina står for driften af de selvkørende busser på DTU, som er en del ar projektet Linc. | Foto: Rasmus Degnbol

Fremtidens bustransport kræver muligvis ikke en chauffør bag rattet. Men udsigten til, at teknologien vinder indpas i Danmark på den korte bane er meget lille.

Som MobilityWatch tidligere har skrevet, er godkendelsesprocessen til den danske forsøgsordning på området meget langsommelig. Med godkendelsesprocesser på op til 2,5 år er det en meget uoverskuelig proces for aktørerne, som alle pointerer, at de ikke ønsker at starte flere projekter op i Danmark under den nuværende ordning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede