Britisk luftfart under pres med udvidede rejserestriktioner

Det sker efter at syv lande er blevet føjet de britiske myndigheders liste over destinationer, som briterne frarådes at rejse til.
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Portugal er blevet fjernet fra de britiske myndigheders karantænefrie liste med sikre destinationer, og syv lande er blevet føjet til den røde liste over lande, man frarådes at rejse til.

Og det presser de britiske luftfartsselskaber fredag formiddag.

IAG, der ejer British Airways, falder 1,5 pct. på børsen i London, Ryanair falder 1,1 pct, Wizz Air dykker med 2,8 pct., og Easyjet med 1,7 pct.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Branchen undrer sig over, at det nu ikke længere tilrådes at rejse til Portugal, der har en af de højeste vaccinerater i verden, skriver Reuters.

Transportminister Grant Shapps siger, at varianter af coronavirus er blevet fundet i Portugal, og det tvinger Storbritannien til at lukke ned for en af de helt store europæiske sommerdestinationer.

"Det er en "sikkerhed først" foranstaltning," siger ministeren til Reuters.

Det blev ellers tilladt at rejse igen den 17. maj, efter mere end fire måneders nedlukning.

Men fra på tirsdag, når Portugal officielt er fjernet fra den grønne liste og overført til den orange, er der kun 11 lande tilbage, som er vurderet som sikre at rejse til.

Nye lande på den røde liste er blandt andet Egypten og Sri Lanka, hvor det nu kræves hotel-karantæne for at komme hjem igen.

Norwegian flyver med flere passagerer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også