Tesla i bakgear efter droppet udgave af S-modellen

Elbilproducentens aktie har fået en hård start på mandagens marked, efter selskabet har skrottet en udgave af sin S-model.
Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP
Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP
AF RITZAU FINANS

Elbilproducenten Tesla, der sammen med de øvrige teknologiaktier steg pænt fredag, er under pres i mandagens formarked.

Selskabet har nemlig droppet planerne om at lave en såkaldt Plaid+-udgave af sin Model S.

Den nye udgave skulle have længere rækkevidde.

Men søndag skrev Elon Musk, der er administrerende direktør hos Tesla, på det sociale medie Twitter, at planerne droppes, fordi Plaid-udgaven allerede er så god.

Tesla-aktien falder med 0,4 pct. til 596,50 dollar i formarkedet.

Blandede bolsjer

De amerikanske aktier går umiddelbart en noget blandet start i møde mandag, hvor futures peger lidt i begge retninger - men uden store udsving mod hverken grønt eller rødt.

For Dow Jones-indekset indikeres der en positiv start på omkring 0,1 pct., mens det teknologitunge Nasdaq indeks indikeres en negativ start i samme niveau.

Futures for det brede S&P 500-indeks er meget tæt på uændret.

Fredag blev de amerikanske aktier sendt i vejret, da arbejdsmarkedsrapporten for maj skuffede og stak investorerne en forsikring for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ikke foreløbig vil stramme pengepolitikken.

Mandag er nyheden om G7-landenes enighed om en global selskabsskatteaftale, der skal sikre en minimumsskat på 15 pct. med til at trække lidt ned, men ikke nok til at afspore optimismen helt.

Det skyldes blandt andet også, at USA's finansminister, Janet Yellen, der også er tidligere chef for Federal Reserve, har luftet kommentarer om, at præsident Joe Biden ikke skal holde igen med sin næste store stimulipakke af frygt for øget inflation.

Netop inflation kan dog ikke undgå at tage fokus i denne uge, hvor der torsdag venter inflationstal fra USA, inden Federal Reserves rentekomité, FOMC, mødes til rentemøde i næste uge.

"Inflationen forbliver midt i fokus og er den største potentielle kilde til investorernes angst og markedsvolatilitet i denne uge," siger Neil Wilson, der er chefmarkedsanalytiker hos Markets.com, i en kommentar ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kommune vil undgå kantstensopladning af elbiler

Dansk brintvirksomhed annoncerer børsprospekt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også