British Airways og Ryanair under granskning fra britiske myndigheder

Konkurrencemyndighederne i Storbritanien skal undersøge, om luftfartsselskaberne brød britisk forbrugerlov ved ikke at refundere flybiletter under den britiske nedlukning.
Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Tobias Schwarz/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

De britiske konkurrencemyndigheder har indledt en efterforskning af British Airways og Ryanair for at se, om luftfartsselskaberne brød britisk forbrugerlov ved ikke at tilbyde refundering af flybilletter.

Det skriver The Guardian.

British Airways og Ryanair efterforskes af Storbritanniens konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), for muligt lovbrud.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Luftfartsselskaberne har ikke refunderet penge til kunder, hvis rejser ikke har fundet sted under den britiske nedlukning. I stedet har selskaberne tilbudt muligheden for at flytte bestillingen til en senere dato eller værdikuponer.

Det er et brud på britisk lov, mener CMA.

"Selv om vi forstår, at flyselskaberne har haft det hårdt under pandemien, bør folk ikke på urimelig vis stå uden penge for at følge loven," siger Andrea Coscelli, der er topchef i CMA, til The Guardian.

"Forbrugerne bestilte flybilletterne i god tro og var lovmæssigt ikke i stand til at gøre brug af dem som følge af omstændigheder ude af deres kontrol. Vi tror, at disse mennesker skulle være blevet tilbudt en refusion," fortsætter hun.

Efterforskningen omhandler udelukkende flyvninger, der ikke er blevet aflyst, hvor British Airways tilbød genbooking eller værdikuponer, mens Ryanair tilbød genbooking.

Ryanair oplyser til The Guardian, at hver anmodning om refusion er blevet håndteret fra sag til sag, og at flyselskabet har refunderet i "berettigede tilfælde."

En talsperson fra British Airways oplyser til avisen, at der er udbetalt refusioner for mere end 3 mio. pund - svarende til knap 26 mio. kr.

SAS-chef ser gode muligheder for hurtig rekruttering af personale til genstart 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også