MobilityWatch

Kinesisk bilsalg gik tilbage for første gang i mere end et år

Antallet af solgte biler i Kina gik en spids tilbage i maj måned efter en vækststime på 13 måneder.

For første gang i 14 måneder voksede salget i den kinesiske bilindustri ikke. | Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Der blev solgt 2,13 mio. biler i Kina i maj, hvilket er 3 pct. lavere end samme periode sidste år. Det viser tal fra det kinesiske forbund for bilproducenter, CAAM, rapporterer Reuters.

Årsagen til tilbagegangen, der er den første i 14 måneder, skal findes i den globale mangel på mikrochips, som plager store dele af bilindustrien disse måneder, mens råvarepriserne har en stadig større indflydelse på de kinesiske bilproducenter. Sådan lyder vurderingen fra vicegeneralsekretær i CAAM, Chen Shihua, over for Reuters.

Vicegeneralsekretæren har dog fortsat de positive briller på for den kinesiske bilindustris udsigter i resten af året og forventer fortsat en samlet vækst i salget på 6,5 pct.

Trods et overordnet fald i antallet af solgte biler var der fortsat massiv vækst i antallet af solgte biler, der kører på enten el, hydrogenbrændselsceller eller er plug-in-hybrider. I maj blev der således solgt 217.000 enheder indenfor denne kategori, en stigning på 160 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Det danske vejnet nærmer sig niveauet inden coronakrisen

Trafikken stiger: Disse lande har flest flyvninger lige nu

Volvo vil flytte elbilssalg over på nettet 

Mere fra MobilityWatch

Nyt projekt vil gøre Aalborg til metanol-metropol

Et PTX-anlæg på 120 MW til 1,3 mia. kr. skal gøre Nordjylland til centrum for grøn metanolproduktion til skibsfart og tung transport, siger projektmagerne. Men hele projektet afhænger af, hvorvidt projektet tildeles den kommende støtte til grøn brintproduktion.

Læs også

Relaterede