Renault øger ambitionerne i ny plan for elbiler

90 pct. af Renaults modeller skal være elbiler inden 2030, lyder det nu fra bilproducenten, som har set sig overhalet af Volkswagen på det europæiske marked.
Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix
AF SIGRID FRIIS NEERGAARD

Renault planlægger at overhale konkurrenten Volkswagen i ræset mod at være størst inden for elektriske køretøjer på det europæiske marked. Det sker med en ambition om, at 90 pct. af den franske bilproducents modeller skal være eldrevne i 2030, skriver Reuters.

Det betyder, at Renault dropper en målsætning om, at det skulle være en blanding af hybridbiler og elbiler, der skulle udgøre 90 pct. af bilmodellerne.

Som led i strategien, hvor alle kræfter nu sættes ind på elbiler, planlægger Renault at introducere bilkøbere for 10 nye elektriske modeller inden 2025, lyder det.

Renaulution

Sidste år sad Volkswagen på 25 pct. af elbilsmarkedet i Europa mod 14 pct. forrige år, mens alliancen mellem Renault, Nissan og Mitsubishi udgjorde 19 pct. - et fald fra 23 pct. i 2019.

I 2020 tiltrådte Luca de Meo så som ny administrerende direktør i forsøget på at få Renault tilbage på sporet, da han tidligere i en ledende stilling havde haft held med at vende modgangen i Volkswagens Seat-brand til medgang.

Luca de Meo har navngivet sine planer for Renault ”Renaulution”, og de omfatter bl.a., at flere tusinde medarbejdere vil blive afskediget, samt at der bliver skåret ned i antallet af bilmodeller.

Trods en branche i opbrud: Flere af landets største bilforhandlere forbedrede forretningen i 2020 

Renault indgår aftaler om produktion af batterier til elbiler 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også