Bil gennemfører første prøveflyvning mellem to byer

For første gang har en bil succesfuldt fløjet mellem to byer. Det blev til en distance på 70 km for den slovakiske Aircar.
Det er denne flyvende bil, som har været på | Foto: Klein Vision/Reuters/Ritzau Scanpix
Det er denne flyvende bil, som har været på | Foto: Klein Vision/Reuters/Ritzau Scanpix
AF SIGRID FRIIS NEERGAARD

I Slovakiet er en lokal iværksætter suset direkte ind i fremtiden, da han tidligere på ugen fløj fra Nitra til hovedstaden Bratislava. I en bil.

Det skriver BBC.

Bilen, Aircar, blev kørt og fløjet af Stefan Klein, medstifter og CEO for Klein Vision, som har brugt to år og knap 2 mio. euro på at udvikle bilen.

Ifølge Stefan Klein, som nu er den første nogensinde, der har fløjet en bil mellem to byer, kan AirCar flyve i 2,5 km højde og tilbagelægge en strækning på 1000 km. Turen fra Nitra til Bratislava er dog kun omtrent 70 km i fugleflugt – en tur der tog 35 min med 170 km/t.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Der er plads til to passagerer, og bilen kører på en benzinmotor fra BMW. Transformationen fra bil til flyvende bil tager lige over 2 min.

Mens visionerne for Klein Vision er skyhøje, kigger professor i flyelektronik og fly på University of West England Stephen Wright på AirCar med en vis skepsis, selvom han også er meget fascineret.

”Hvem som helst kan lave et fly, det svære er at lave et, der kan flyve og flyve og flyve i millioner af timer med en passager ombord og uden at styrte ned,” siger han til BBC og tilføjer, at han også er spændt på at se, om en bil som AirCar vil blive godkendt til flyvning og salg.

Flyvende taxer

Tidligere på året meldte Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur (EASA) ud, at det forudser, at man vil kunne praje en flyvende taxa fra 2024, hvilket 49 pct. af europæerne gerne gør, viser en undersøgelse af McKinsey.

For et par uger siden sendte det tyske selskab Volocopter en lufttaxa i luften i en prøveflyvning, og det regner med at være klar til taxatransport ved OL i Paris i 2024.

Tysk firma vil tilbyde lufttaxa til OL i 2024

Forsker anser kommercielle flyvende taxaer fra 2024 for urealistisk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også