MobilityWatch

Lovgivningen forhindrer ejere af elbilsladere at få refunderet afgifter

Køb af opladere til elbiler kan ikke ske privat, hvis forbrugeren ønsker at få tilbagebetalt sine afgifter til el. Det er vanskeligt at adskille husholdningsforbruget fra el til opladningen af bilen, lyder det fra Skatteministeriet.

Foto: Jens Dresling

For at gøre det mere attraktivt at købe og køre elbil, er det muligt at få refunderet elafgiften, når man oplader sin bil med egen lader. Det viser sig nu ikke at gælde i alle tilfælde.

Det skriver Berlingske.

Det skyldes, at staten ikke tilbagebetaler elafgifter til private, men forlanger, at det skal gå gennem et firma, der samtidig står for driften af laderen, selvom den er købt af bilejeren selv.

Ifølge Skatteministeriet er det "vanskeligt kontrolmæssigt at sikre, at der sker en adskillelse af el til husholdningsforbrug og el til opladning af elbiler. Derfor er der ikke et afgiftssystem for private, som baserer sig på, hvad elektriciteten skal bruges til".

Skatteministeriet er dog i gang med at se på, om der er mulighed for at adskille det almindelige husholdningsforbrug fra opladning af elbilerne.

Benzinbiler forbydes for bankansatte i arbejdstiden

Tyskland runder én million elbiler på sine veje

Laderekord giver anledning til panderynker hos Clever  

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs