Lovgivningen forhindrer ejere af elbilsladere at få refunderet afgifter

Køb af opladere til elbiler kan ikke ske privat, hvis forbrugeren ønsker at få tilbagebetalt sine afgifter til el. Det er vanskeligt at adskille husholdningsforbruget fra el til opladningen af bilen, lyder det fra Skatteministeriet.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

For at gøre det mere attraktivt at købe og køre elbil, er det muligt at få refunderet elafgiften, når man oplader sin bil med egen lader. Det viser sig nu ikke at gælde i alle tilfælde.

Det skriver Berlingske.

Det skyldes, at staten ikke tilbagebetaler elafgifter til private, men forlanger, at det skal gå gennem et firma, der samtidig står for driften af laderen, selvom den er købt af bilejeren selv.

Ifølge Skatteministeriet er det "vanskeligt kontrolmæssigt at sikre, at der sker en adskillelse af el til husholdningsforbrug og el til opladning af elbiler. Derfor er der ikke et afgiftssystem for private, som baserer sig på, hvad elektriciteten skal bruges til".

Skatteministeriet er dog i gang med at se på, om der er mulighed for at adskille det almindelige husholdningsforbrug fra opladning af elbilerne.

Benzinbiler forbydes for bankansatte i arbejdstiden

Tyskland runder én million elbiler på sine veje

Laderekord giver anledning til panderynker hos Clever  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også