Daimler og Jaguar advarer også om mistet salg på grund af chipmangel

Chipmanglen, der præger store dele af bilindustrien, volder også problemer for Daimler og Jaguar, meddeler indisk ejer.
Foto: Michaela Rehle/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Michaela Rehle/Reuters/Ritzau Scanpix
ritzau finans

Tyske Dailmler og Jaguar Land Rover, der er ejet af indiske Tata, er de seneste bilproducenter til at advare om et haltende salg som følge af mangel på mikrochips, hvor sidstnævnte har advaret om, at leveringerne i andet kvartal vil blive 50 pct. værre end ventet i første omgang.

Det skriver Bloomberg News.

Tata Motors, der er moderselskab for Jaguar Land Rover, er tirsdag faldet med 8,4 pct. på børsen i Mumbai, mens Daimler, der blandt andet ejer Mercedes-Benz, ligger med et fald på 2,1 pct. på børsen i Frankfurt.

En mangel på mikrochips til biler, der begyndte i december, da forbrugernes efterspørgsel efter personlige enheder steg markant som følge af nedlukningen, har varet ved i løbet af 2021, hvilket har øget bekymringerne for, at problemet fortsætter ind i næste år.

Manglen på mikrochips har ifølge konsulenthuset Alixpartners truet med at skåre 110 mia. dollar i salget fra bilindustrien.

Mercedes-Benz, der er verdens største lukusbilmærke, har tirsdag meddelt, at leveringerne i andet kvartal var "betydeligt" begrænset af manglen på mikrochips, hvilket har reduceret salgsfremgangen til 27 pct.

Ellevilde fodboldfans ruskede i køreplaner: Nu satser Movia på at holde ruterne op til nyt EM-brag 

Kinesisk samkørselstjeneste dykker i 22,5 pct. i amerikansk formarked 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også