Senatorer kræver undersøgelse af samkørselstjenestes børsintroduktion

Flere amerikanske senatorer kræver nu samkørselstjenesten DIDIs børsintroduktion undersøgt for at finde ud af, om selskabet har vildledt investorerne.
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143
Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143
ritzau finans

Det var sidste uge, at den kinesiske samkørselstjeneste Didi gik på børsen i USA. Men bare få dage senere, skred myndighederne i hjemlandet ind over for selskabet og lukkede for adgangen til at downloade Didis app i Kina, som er selskabets allerstørste marked.

Derfor er der nu politiske røster, som kræver en undersøgelse af, om Didi vildledte investorerne, da selskabet solgte sine aktier for 14 dollar stykket.

Det skriver Financial Times.

- Biden-administrationen og SEC, hvis kerneopgave det er at beskytte investorer og sikre retfærdige markeder, bør se nærmere på, om amerikanske investorer blev vildledt, siger den republikanske senator Bill Hagerty til Financial Times.

"SEC" står for "Securities and Exchange Commission", som svarer til det danske Finanstilsyn.

Chris Van Hollen, demokratisk senator, og ligeledes medlem af kammerets bankudvalg frygter også for, at investorerne ikke får tilstrækkeligt med informationer om den risiko, udenlandske regeringer frembyder for investorerne.

- SEC bør grundigt efterforske denne hændelse for at se, om investorerne bevidst blev vildledt af Didis offentliggørelser.

Didi startede sine første to handelsdage i USA med stigninger op til 16,40 dollar, men tirsdag efter den lange weekend i USA dykkede den med knap 20 pct. på nyheden fra Kina. Siden har den sat sig yderligere både onsdag og torsdag til nu 11,21 dollar - eller mere end 30 pct. siden de kinesiske myndigheders indgreb.

Ifølge de kinesiske myndigheder, Cyberspace Administration of China, har Didi forbrudt sig mod reglerne for indsamling og brug af persondata.

Kinesisk samkørselstjeneste dykker i 22,5 pct. i amerikansk formarked

Didi ramt af kinesisk cyberundersøgelse 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også