MobilityWatch

Mercedes Benz-producent lander EBIT markant over forventningerne

Bilproducenten overgik forventningerne i andet kvartal trods fortsatte udfordringer i forsyningskæden.

Foto: Michaela Rehle/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tyske bilproducent Daimler kom bedre ud af andet kvartal, end analytikerne havde ventet, trods fortsat mangel på computerchips.

Det oplyser Daimler sent onsdag, skriver Bloomberg News.

Foreløbige tal fra Mercedes Benz-producenten viser i andet kvartal et driftsresultat, EBIT, på 5,19 mia. euro - svarende til mere end 38 mia. kr. - mod en analytikerkonsensus indsamlet af selskabet på 4,11 mia. euro.

Overskudsmarginen i producentens bil- og varevognsdivision nåede i andet kvartal op på to cifre for tredje kvartal i træk, fremgår det.

Daimler har ligesom konkurrenterne Volkswagen og Jeep-producenten Stellantis formået at klare sig igennem en tid, hvor adgangen til computerchips er begrænset.

Bilproducenten har i perioden valgt at prioritere produktionen af de bedst sælgende biler og har samtidig afholdt sig fra at tilbyde rabatter.

"Daimlers skift til højmarginbiler som følge af computerchipmangel har sandsynligvis hjulpet marginerne over de sædvanlige niveauer," skriver Tom Narayan, der er analytiker i RBC Capital Markets, i et notat ifølge Bloomberg News.

Daimlers aktie stiger torsdag formiddag med 0,1 pct. til 73,66 euro på børsen i Frankfurt.

Trods kritik fra transportbranchen: EU-politikere ser nye klimakvoter som en "effektivt og fair" løsning

Biludlejer vil undgå vanvidsbilisme med tro og love-erklæring 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs